Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Moet ik me laten tatoeëren?

Als je niet zeker weet of je een tatoeage wilt, dan moet je er simpelweg niet aan beginnen. Je loopt er namelijk de rest van je leven mee rond. (Aan de andere kant: van een tatoeage heb je de rest van je leven plezier!) Ondanks dat het tegenwoordig soms misschien zo lijkt, zijn tatoeages niet voor iedereen.

Wat moet ik laten tatoeëren?

Tegenwoordig ben je niet meer alleen afhankelijk van de tekeningen/flash van de tatoeëerder. Je kunt zelf prachtige ontwerpen opzoeken op Tumblr, Pinterest en zelfs op Google afbeeldingen. Neem er de tijd voor. Als je een bepaald ontwerp na twee weken of een maand nog steeds wilt, dan wordt het misschien tijd om een afspraak te maken.

Wanneer moet ik me laten tatoeëren?

In de zomer hebben tatooshops het altijd het drukst. Dat is logisch, want in de zomer wil iedereen met een mooie tattoo paraderen, maar het is ook onverstandig. Zon, zee en chloor zijn schadelijk voor pas gezette tatoeages. Wees dus slim en boek bij voorkeur een afspraak tussen september en mei.

Doet het pijn?

Pijn is relatief. Iedereen ervaart pijn op zijn/haar eigen manier. Ook is de ene plek pijnlijker dan de andere plek. Bovendien hangt het af van de soort en grootte van de tatoeage. Maar laten we elkaar niet voor de gek houden: ja, een tatoeage doet pijn.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Zorg dat je fit en uitgerust bent. De pijn is erger als je bijvoorbeeld een kater hebt. Verder raden we iedereen aan om met een volle maag naar de shop te komen. Getatoeëerd worden kost energie en je gaat ook niet op een lege maag een marathon lopen.

Is het wel veilig?

Tatoeëren is de laatste decennia veel veiliger geworden. Vroeger maakten tatoeëerders nog hun eigen naalden en die werden bij de volgende klant gewoon even schoongespoeld en hergebruikt. Tegenwoordig zijn er dermate strenge richtlijnen waar iedereen zich aan dient te houden, dat de kans op een infectie minimaal is. Praktisch alles wat bij het tatoeëren direct of indirect in contact met de open huid kan komen, bestaat bij ons uit eenmalig te gebruiken wegwerpproducten.

Er bestaat echter altijd een kleine kans op complicaties, waarbij allergische reacties de meest voorkomende zijn. Wij werken echter alleen met de wat duurdere topmerken inkt (Eternal, Silverback). Deze merken hebben de beste reviews en de minste klachten. Op deze manier hopen wij allergische reacties tot een minimum te beperken. Wil je zeker weten of je niet allergisch bent? Dan kun je bij ons tegen een kleine vergoeding een teststip laten tatoeëren.  

Kun je alles tatoeëren?

Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten en zijn eigen stijl. Als ik denk dat ik een bepaald ontwerp niet mooi kan tatoeëren, dan begin ik er niet aan. Ofwel we passen het ontwerp aan, ofwel ik verwijs de klant door naar een collega waarvan ik denk dat hij/zij het wél of beter kan.

Wat kost het?

Tatoeages zijn niet goedkoop. Als vuistregel rekenen shops tussen de 100 en 150 euro per uur. Ben je benieuwd wat jouw ontwerp zou kosten, stuur dan een mailtje met het ontwerp en de gewenste afmetingen naar: newdawntattoo@gmail.com. Vermeld ook de plek op je lichaam waar je de tatoeage zou willen.

Hoe zorg ik voor mijn nieuwe tatoeage?

Klik op de vorige pagina op het kopje ‘Nazorg’ voor uitgebreide nazorginstructies.

Hoe maak ik een afspraak?

Stuur een mailtje met een ontwerp of idee en de gewenste afmetingen naar: newdawntattoo@gmail.com. Vermeld ook de plek op je lichaam waar je de tatoeage zou willen en dan neem ik contact met je op.